Péntek, may 25.
 
A borvacsora ára: 11.900,- Ft/fő További információ a fogadóról: http://farminnfogado.hu/ További információ a borvacsoráról: https://bit.ly/2jCX2lt
Alaitner András és barátai (Kató Dániel gitár, Laukó Tibor percussion) az elmúlt év folyamán szerveződtek csapattá, és kezdtek műsoruk összeállításba. Zenészek és zeneszerzők, akik többségében saját szerzeményeiket szólaltatják meg. Jelenlegi műsoruk alapja, András Awakening című lemeze, melyet az azóta közösen komponált dalok egészítenek ki. A sok improvizációval tarkított műsor érdekessége, hogy elszakadva a kötelezőtől, a latin ritmusok és dallamok ötvöződnek a rock zene elemeivel.
A világ egyik legjobb gitárosa nyitja meg az idén debütáló Örvényeshegy Pikniket Zalacsányban. "OPUS 2018 AND MORE" turné
Pély Barna szólókoncert Pély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Énekes-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.

Énekstílusa, dalai, és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen zenészévé, és amit biztos nem mondhatunk el róla: hogy ”Ez nem jött át!".

Szombat, may 26.
2014 májusában jelent meg a Körforgás, Szalóki Ági zenéskönyve a Kolibri Kiadó és a Tom–Tom Records gondozásában. A Körforgás a Téli-nyári laboda, a Cipity Lőrinc és Gingalló c. lemezeket követte. A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek.   A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes–hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról való beszélgetésekre is. A verseket a körforgás jegyében Szabó T. Anna mesefüzére öleli körül, a kötet gyönyörű illusztrációit Kiskovács Eszter készítette. A Körforgás családi zenés könyv – minden Cipity Lőrinc és Gingalló rajongó legnagyobb örömére. A Körforgás olyan útravaló, amit sokan és sokáig hallgathatnak, forgathatnak, mindig találnak benne újat... Szalóki Ági gyerekkoncertjén az eddig megjelent lemezek legismertebb dalai hangzanak el. Elhangzik majd néhány olyan dal is, amit nem érdemes a lemezeken keresni, mert újak.
Énekszóval, gyerekszájjal, versekkel és mondókákkal, furfanggal és derűvel, kunkorodó jókedvvel és sok hangszerrel. Bognár Szilvia saját világzenei csapatát a hazai jazz, népzenei, illetve világzenei produkciók neves előadóiból 2006-ban hívta életre. Együttműködésüket ez idáig 4 album fémjelzi. A közelmúltban született dalaik jó része gyermekeknek szól, melyek versekkel, mondókákkal, találós kérdésekkel karöltve szeretetteljes, játékos és zeneileg is színvonalas szórakozást ígérnek gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Műsoraikon a csapattól megszokott saját szerzemények és népdalfeldolgozások mellett Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Hajnal Anna és Nagy László megzenésített költeményei is felcsendülnek. Ahogy az énekesnő fogalmazott: „gombolyítjuk az énekeket, mint az aranyfonalat, olykor dobbantunk, vagy épp csak a kezünkkel táncra perdülünk, még verssorokkal is dobálózunk. De amihez biztosan ragaszkodunk: hogy kunkorodó jókedvünk minket el ne hagyjon!” Bognár Szilvia több mint egy éve nagy sikert arató gyerekműsorának esszenciája a Csintekerintő album. Az évszakok változására épülő Csintekerintő zeneiségében, szövegeiben és általános mondanivalójában is közvetítője annak a kulturális hagyománynak, melyet az egykori paraszti társadalom hagyományozott ránk: hangsúlyozza a természet rendjét, megemlítve az ezekhez kapcsolódó szokásokat, hiedelmeket, néha csak jelzés értékkel, olykor hangsúlyosabban.
No content yet
„Mi sem tudjuk, mit teszünk öt perc múlva!”                                                                                                                     A Momentán Társulat Magyarország első olyan társulata, amely a Nyugat-Európában és Amerikában rendkívül népszerű interaktív improvizációs színházi előadásokat szervez. Első előadásuk (2003. november 11.) óta a társulat több mint 1200 előadáson van túl Budapesten, országszerte és a határokon túl. 2010 óta a társulat saját játszóhelye az IMPRÓ Kreatív Töltőállomás. A Momentán Társulat tagjai közt van drámapedagógus, filmrendező, újságíró, tévés műsorvezető, dramaturg, látványtervező, fotós és tréner –mind színházi és filmes gyakorlattal – akik mind nagyon hisznek az improvizáció mindent és mindenkit felszabadító erejében.
Varró Dani, Molnár György                                                                                                                                                 Varró Dániel a fiatal költőgeneráció kiemelkedő alakja, akiért szerteágazó alkotótevékenysége és egyedi humora miatt a kritika és a közönség egyszerre rajong. A formának és a paródiának egyaránt mestere; számos műfajban megmutatta már a tehetségét a hazai közönség előtt: versek, gyermekversek, színdarabok valamint műfordítások fűződnek a nevéhez. Munkássága utánozhatatlan stílust, frissességet és modernitást hozott a XXI. század magyar irodalmába.
Egy olyan eredeti jelenség, amelyre érdemes figyelnünk! Jónás Vera énekes,dalszerző,gitáros.2011-ben alakítottzenekarával,a Jónás Vera Experimenttel 2013 őszén teltház előtt mutatták be első, GAME című albumukat a budapesti Trafóban, melyet pozitív sajtóvisszhang és nagy siker követett.
Szarka Károly (író), Sallai László (gitár, Szabó Benedek és a Galaxisok) estje.                                                       Szemelvények Szarka Károly készülő első regényéből (Az én hibám), Sallai László zenekarral nem, vagy csak ritkán játszott dalaiból.  
Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó.                               A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik. Miközben gyerekkori álmát váltja valóra (hogy egyszer saját zenekara legyen), rendszeresen és hivatásszerűen él két másik szenvedélyének: a táncháznak, illetve a bábszínészetnek. A magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája eddig három lemezt jelentetett meg: a Megcsalogató és az Átjárók című dupla album után 2014-ben adták ki a legfrissebb dalokból álló nagylemezüket, az Élet elvitelre címűt, amely 2015-ben "Az év alternatív albuma" kategóriában Fonogram díjat kapott.
 
No content yet
Vasárnap, may 27.
Varró Dani, Molnár György                                                                                                                                                 Varró Dániel a fiatal költőgeneráció kiemelkedő alakja, akiért szerteágazó alkotótevékenysége és egyedi humora miatt a kritika és a közönség egyszerre rajong. A formának és a paródiának egyaránt mestere; számos műfajban megmutatta már a tehetségét a hazai közönség előtt: versek, gyermekversek, színdarabok valamint műfordítások fűződnek a nevéhez. Munkássága utánozhatatlan stílust, frissességet és modernitást hozott a XXI. század magyar irodalmába.
Ez a produkció bárhol, bármelyikünkkel megtörténhet szerte a világban. A magány a család hiánya, hogy egyedül éljük meg örömeinket, bánatunkat, és ünnepeinket igen nyomasztó érzés. Megpróbálunk elmenekülni a kihívások, az igazi megmérettetések elől, a kuckónkba bújni, ahol a „rózsaszín babaszobát” felépítettük, s amely megvéd az élet rideg, unalmas egyhangúságától. De mi van, ha egyszer álmunk beteljesedik és valóra válik? Ez a történet két 40 éves nő és egy férfi kapcsolatáról, álmairól, és azok kilátástalan magányáról és útkereséséről szól. Az ő elképzelésük a „tökéletes életről” egy kissé szatirikus, szeretni való formában, amely tragikomikus, a szomorú és a vidám között egyensúlyoz.