Hasznos infók – időjárás, parkolás, szállás, minden, amit jó ha tudsz.

A II. Örvényeshegy Piknik stábja már lázasan készül a pénteki kezdésre, szerdán minden színpadot felállítanak a technikusok. Reméljük Ti is izgatottan várjátok a kisfesztivált, de addig is néhány hasznos infóval szeretnénk segíteni nektek.

Időjárás: Úgy tűnik, a tavalyihoz hasonlóan megkímélnek bennünket az égiek és legfeljebb vasárnap este fordulhat elő zápor. Persze a meteorológusok is tévedhetnek, és könnyen lehet, hogy idén is megússzuk a csapadékot. Mindenesetre az biztos, hogy elindítjuk a nyarat, mert csapadék ide vagy oda, kellemes, meleg hétvégénk lesz.

Közlekedés: Ha GPS-t használsz, akkor célállomásnak írd be ezt a címet: Zalacsány, Örvényeshegy 42.
Ha klasszikus utazó vagy, akkor a következő útvonalat kövesd: Ha Budapestről érkezel, Zalacsányba érve a templom utáni kereszteződésnél fordulj jobbra a Csányi László utcába, majd a Batthyány Kastélyszálló bejáratával szemben tudsz parkolni, innét indulnak a buszok a fesztivál helyszínére, vagy ha szívesen sétálsz, egy kellemes 40 perces séta után juthatsz el a Piknik helyszínére. 

Parkolás: Azok, akik autóval érkeznek a pénteken, a várhatóan telt házas napon is az alsó parkolóban, a Batthyány Kastélyszálló bejáratával szemben tudnak megállni, ahonnét buszok szállítják fel a látogatókat. Az őrzött parkolók szombaton is üzemelnek, és a buszok is a délutáni óráktól. A Gyermeknapra érkező családokat már felengedjük a helyszínre autóval is, hogy az apró léptű ünnepelteknek ezzel is kedvezzünk.

Szállás: Még mindig vannak szabad szálláshelyek, de érdemes még most lefoglalni őket. Zalacsány mellett Kehidakustány (3km), Hévíz (6 km), Cserszegtomaj (8km), Alsópáhok ((6km), Keszthely (10km) is kínál szabad szálláshelyeket.

Fesztiválbusz: A fesztivál helyszínére a zalacsányi Batthyány Kastélyszálló bejáratával szemben található parkolótól pénteken és szombaton is éjfélig közlekedik fesztiválbusz járatunk, mely 5 percenként indul.

Karszalag kiváltás: Ha elővételben vásároltad meg jegyedet, bérletedet, akkor egy PDF-ben kaptad meg az ezt igazoló dokumentumot. Nem kell kinyomtatnod, mentsd el a mobilodra, mutasd fel kollégánknak a jegyértékesítési pultban és leolvasást követően megkapod a karszalagot.

Környezettudatosság: Amellett, hogy az elővételes jegyet nem nyomtatod ki, hanem online magaddal hozod a mobilodon, mást is tehetsz a Földért és Örvényeshegy ért is. Nem kérjük azt, hogy szokj le a dohányzásról, de legalább nem dobd el a csikket! Használj egy újrapoharakat a fesztivál teljes időtartama alatt! Köszönjük!

Ezt hozd magaddal:

  • Jó, ha van nálad esőkabát, mert akkor biztos, hogy nem fog esni.
  • Vízálló cipő és csere-zokni nélkül soha ne indulj szabadtéri fesztiválra, ez tapasztalat!
  • A power bank akkor is biztonságérzetet nyújt, ha nem videózod végig az egész fesztivált, még akkor is, ha nem titkosak a konnektor lelőhelyek.
  • A higiénés törlőkendő nem csak a hölgyek legjobb barátja a fesztiválokon.
  • Egy könnyű, meleg pokróc a legjobb barátod lesz a fesztivál alatt, ha akarod, a fűre terítheted, ha fázol, akkor magadra.
  • Ha dohányzol, hozz magaddal mobil hamutálat! Ha mindenki eldobná a csikkjét, kb. 10.000 csikk gyűlne a fűben, ahol mezítláb szaladgálnak a gyerekek.
  • A sok eső kedvezett a vérszívók fejlődésének is, hozd el a kullancs- és szúnyogriasztót, hogy elkerüljenek a kellemetlenkedő rovarok!
  • Ha süt a nap, akkor nagyon süt. Ne feledd otthon a napszemüvegedet, kalapodat, és ha érzékeny a bőröd, hozd el a naptejet is!