Szombat, július 10.
No content yet
No content yet
Laposa Julcsi Junior Prima Díjas népzenész, zenei mediátor barátaival egy népzenei utazásra hívja gyermekközönségét. Előadásukban különböző népi hangszerek, ritmus-zajkeltő eszközök segítségével ismertetik meg a magyar népzenei anyanyelvet az év tavasz-nyári népszokásaival. A közös játékokkal, együtt énekléssel mindenki egy népzenei folyamat aktív részese lesz.Töltsünk el együtt egy szép délelőttöt, "ahol ahagyomány élménnyé válik" .
Zenekar tagjai:
Laposa Julcsi - ének, hegedű
ijf. Horváth Károly - ének, brácsa, furulyák
Timár Márton - nagybőgő
Vizeli Máté - brácsák, koboz
Lemezbemutató koncertjükön közreműködik: a Pacsai Általános Iskola diákjai
No content yet
2021-ben negyedik alkalommal szerveződik meg az örvényeshegyi Pálos Kolostor emlékére Zalacsány Örvényeshegyen szabadtéri szentmisét. A program a Pálos Vendégház, Zalacsány Község Önkormányzata, a Magyar Pálos Rend és a Zalacsányi Római Katolikus Plébánia együttműködésében valósul meg.
Programunkhoz gyalogos zarándoklat is kapcsolódik, mely a közeli Vállusról indul május 10-én reggel 6:30-tól. Csatlakozás az út több pontján lehetséges.
A tervezett program Örvényeshegyen: 14:30-tól Gyalogos zarándokok fogadása 15:00 Szabadtéri Szentmise Puskás Antal a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke és Kiss László esperes celebrálásában. Közreműködik Maczkó Mária, Prima Primissima díjas népdalénekes. 16:00 Menet a kolostor emlékhelyéhez, közös imádság az emlékhelynél
No content yet
No content yet
No content yet