Péntek, május 24.
A gyermekeket kézműves-foglalkozással várjuk minden nap a Pálos Resort és Pálos Resort Színpad között!
Slam poetry, spoken word, rap, jazz etno – Szókimondó és társadalomkritikus produkció Pion Istvántól.
Csemer Boglárka, a kivételesen sokszínű énekes-dalszerző zenésztársaival valódi álomcsapatot alkot a fiatal magyar könnyűzenei tehetségek között. A több nyelven írott Boggie dalokban bátran keverednek a stílusok: pop, jazz, francia sanzon, de a klasszikus zene és a világzene is fel-felbukkan. A dalok legtöbbször személyes történeteket dolgoznak fel, társadalomkritikusak, tükröt tartanak elénk, de magukkal is ragadnak. Csemer Boglárka hangjában egyszerre lehet felfedezni a finom nőiességet, a gyermeki játékosságot és azt a határozott nőt, akivé az évek során érett. A Boggie produkciót a külföldre való nyitás erős vágya hívta életre 2013-ban. Az ötlet nagyon „bejött”: 2014-ben a Parfüm című videoklip bejárta a világot. Azóta a zenekar több európai városban koncertezett, meghívták külföldi zenei fesztiválra, Amerikában is járt, a 2015-ös DAL című televízióműsor győzteseként pedig Bécsben képviselte hazánkat a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon. Az anyaság új inspirációt adott az énekesnőnek: 2016-ban 3 címmel saját kiadásban jelentette meg harmadik szerzői nagylemezét. Az új albummal 2018-ban a világ egyik legjelentősebb zenei showcase-fesztiválján, az SXSW-en is szerepelhetett Texasban.
Áron ‘Apey’ Andris neve valószínűleg kevesek számára cseng ismeretlenül (Apey & The Pea, ex-Neck Sprain, GMW, Trillion), első önálló albuma, a 2010-ben megjelent Feathers, Black Flowers, amely a gyermekkorát tükrözi. Az album megjelenése óta a „líraibb én” kicsit háttérbe szorult, legalábbis valamelyest elvonult a nyilvánosság elől. Apey 2016. májusában mutatta be új lemezét, a Foxes-t. Az albumon tizenegy dal kapott helyet, melyeket Andris személyes érzései, problémái ihlettek, és egytől egyig őszinték és igazak. A lemez megjelenése belföldi turnéra indult az Anna and The Barbies-sal majd 2017-ben Apey fellépett a MENT showcase fesztiválon. 2017-ben megjelent harmadik nagylemeze a Stranger, amely a legsikeresebb lemeze lett. 2018-ban a Margaret Islanddal turnézott és nyáron fellépett Magyaroszág legnagyobb fesztiváljain. 2018 szeptemberében meghívást kapott a Lollapalooza fesztiválra Berlinbe. 2019-ben feléppett Groningenben a Eurosonic showcase fesztiválon. Facebook: https://www.facebook.com/apeymusic/ Youtube: https://www.youtube.com/user/apeyandthepea
A soul és a dzsessz egyik kedvelt előadója, az olasz Mario Biondi nyitja meg májusban Zalacsányban az Örvényeshegy Pikniket.
A Bagossy Brothers Company 2013-ban alakult indie rock, alternatív rock, folk-rock stílusú zenét játszó, erdélyi magyar zenekar.
A háromtagú country-rockabilly zenekar a korai blues-t ötvözi modern dalokkal.
Szombat, május 25.
 
A gyermekeket kézműves-foglalkozással várjuk minden nap a Pálos Resort és Pálos Resort Színpad között!

Rutkai Bori énekes, képzőművész, dalszerző, szövegíró, mesekertész.

2018-ban a zenekar legújabb lemeze, az Űrdöngölők még távolabbi, űrbéli tájakra kalauzol bennünket. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú vendégek. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták, sutyorognak a Qpi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek.

A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, és ha lehetőség van rá, festményeiből készült vetítés is gazdagítja az előadást. A gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak, s közben nemcsak ők, de a szülők is önfeledten szórakoznak.

Huzella Péter Kossuth-díjas (2000) zeneszerző, gitáros-énekes, a Kaláka, majd a Neil Young Sétány (NYS) formáció tagja.
Bíró Eszter sokoldalú előadóművész: színész és énekes, aki több zenei stílusban és különböző színpadokon is otthonosan mozog. Az Örvényeshegy Pikniken a gyermekeket bűvöli el az Állati Zenés ABC-vel!
Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, könyvkiadó, író, irodalomtörténész, az Így szerettek ők 1–2., az Igazi hősök – 33 magyar, a Merész magyarok – 30 emberi történet és a Festői szerelmek című könyvek szerzője.
Modern folk-blues duo, Szendrey-Nagy Olivér és Nagy Barnabás vélt, vagy valós unokatestvéri kötelékében. 2015-ös bemutatkozásukat másfél év magányos felkészülés előzte meg, a közös úton pedig Tom Waits Closing Time-ját hallgatva indultak el 2014. január 19-én. Dalaik életből vettek, azokról szólnak, akiket szeretnek és azokról is, akiket nagyon nem. Első single-jükön, a No God Can Cage My Love, illetve a Won’t You Bring Your Boy Back Home Tonight című dalaik hallhatóak. A kislemez 2015. augusztus 14-én jelent meg.
Vitáris Iván, Kemény Zsófi, Schoblocher Barbara, Czinki Feri, Jancsó Dávid, Sárkány Berci, Pénzes Máté - irodalmi, zenés est, slam, költészet, próza és zene
Tizennyolc évvel az első szólóalbuma (Bandi a hegyről, 2001) után, 2019 januárjában jelentkezik a másodikkal Lovasi András, azóta - elmondása szerint - folyamatosan írta rá a dalokat, csak aztán elkérték mások, vagy egy Kispál, később egy Kiscsillag lemezen landolt sok közülük. Végül csak a legszemélyesebbek maradtak, pont egy albumnyi dal. “Az eredeti koncepció az volt, hogy írok egy dalt 4 éves koromból, amikortól állítólag az első emlékeink datálódnak, aztán egyet egy kilencévesen átélt élményemről, és így tovább 5 évente egy dal, mire el nem érünk a mostani életkoromig, aztán végül annyi dal lett, hogy kicsit előre is szaladtam az időben. Az album hangszerelése minimalista lesz, nem akarom, hogy nagyon hasonlítson a zenekari dolgaimra, a személyességét azzal is megpróbálom megtartani, hogy egy-egy dalban a főszereplő a zongora vagy az akusztikus gitár és az ének, szóval minél csupaszabbra szeretném hagyni a dalokat, mindig csak annyi kiegészítő hangszerrel, amennyit feltétlenül igényel, és hogy számomra is izgalmas maradjon az előadása, mert én azért mindig jobban érzem magam, ha másokkal együtt állhatok színpadra. Így lesz ez a Vígben is, régi barátaim és egy-két meglepetésvendég segítségével játszom el az új szólóalbum dalait, lesz néhány kedvencem az előző 2001-es lemezről, de válogatok olyan Kispál és a Borz, Kiscsillag dalokból is, amelyek személyesebb hangúak, és végül lesz egy-két feldolgozás általam nagyra becsült előadóktól is."
A Háy come Beck egy véletlen találkozásból indult. Háy János, magyar író és Beck Zoli, a 30Y frontembere közös fotózásra volt hivatalos – az akkor még épülő 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri megállójába. Az ötlet – amely valószínűleg arra alapozott, hogy az underground figuráit a föld alatt fotózzák, nem nyerte el föltétlen tetszését a két alkotónak, kissé tétova, zsebre dugott kezű ácsorgás után sodródtak egymás mellé, és beszélgetni kezdtek. Ekkor és így ismerték meg egymást. Feltűnt nekik, hogy a beszélgetés magától értetődő, olyan, mintha mindig is ismerték volna egymást, mintha együtt nőttek volna fel, holott nem. Még aznap elhatározták, hogy valami közös dologba kezdenek.
Ferenczi György - ének, szájharmonika, hegedű Apáti Ádám - ének, basszusgitár, tangóharmonika Bizják Gábor - ének, kürt Jankó Miklós - ének, cajon Pintér Zsolt - ének, mandolin
 A “Grunting Pigs” Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, valamint Szász Ferenc – gitáros hosszú évek óta működő és aktívan koncertező duó formációja. Pribojszki Mátyás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Banddel  már keresztül-kasul bejárta Európát, több mint 30(!) országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel, különböző felállásokban. A “Grunting Pigs” duó stílusa egyedi, energikus, vidám, erőteljes és pozitív blues zene, amelyben a szájharmonika - mint domináns szólóhangszer - sokszínű és különleges hangzása mellett, a virtuóz gitárjáték, valamint az ének jelenik meg, így alkotva kerek egészet.
Vasárnap, május 26.
 
 
No content yet
Varró Dániel mondókás könyveiből készült a kisebbeknek zenés, interaktív családi program.
A koncert elején Aranka, a takarítónő bejelentést tesz, hogy a meghívott művésznő hirtelen lemondta a fellépést, ezért őt kérték meg, hogy a gyerekeket versekkel, mesékkel és dalokkal szórakoztassa. „Hiszen énekelni nem nehéz, énekelni azt mindenki tud…!“… és Aranka piros bevásárló kocsijából a takarítás kellékein kívül előkerülnek Lackfi János, Varró Dániel, Szabó T. Anna és Bartos Erika versei. Legtöbbjük természetesen az előadók által - a világzenei stílusban- frissen megzenésítve. Malek Andrea énekesnő és színésznő is egyben, színpadi létére itt is a közvetlenség és igényesség jellemző. A vicces és tanulságos verseken, meséken kívül elhangzik két átdolgozott „klasszikus“ is Halász Judit műsorából. Észrevétlenül elröpül az idő, Aranka is búcsúzik, hogy a kellemes szünet után egy vidám szambát énekelve folytassa a munkáját… … és akik előadják:
  • Malek Andrea (Aranka) : ének, vers, próza
  • Schneider Zoltán: akusztikus gitár
  • Frey György: basszusgitár
  • Kovács Tamás: ütős hangszerek
Jantyik Csaba ötlete alapján szerkesztette és színpadra alkalmazta Malek Andrea.
Zenés interaktív családi program a nagyobbaknak, az iskolásoknak szól Varró Dániel régebbi és legújabb gyerekkönyvei alapján Molnár György által megzenésített és előadott versekkel megtűzdelve.
A Kaláka Kossuth-díjas magyar együttes, amely 1969. november 26-án alakult Budapesten. A kaláka népi kifejezés, jelentése „közös munka”, eredetileg házépítést jelentett. Az együttes alapító tagjai: Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Mikó István és Radványi Balázs.
Szilárd 2000-ben úgy döntött, hogy rögzíti saját zenei ötleteit, és előadóművészi pályáját, mint énekes-dalszerző is megvalósítja. A szakma elismeréseként a „Szilárd – Halmazállapot“ című debütáló albuma a 2003-as Arany Zsiráf díj jelöltjei közé került, hazai modern rock kategóriában. Az elmúlt években Szilárd klipjei előkelő helyezést értek el a hazai zenetévék játszási listáján, de a hazai rádiók is előszeretettel játszották dalait. Lassan, de annál biztosabban gyarapodik a közönsége országszerte, így bebizonyosodni látszik, hogy életképes és karakteres produkciót sikerült a Quimby zongoristájának létrehoznia, mint önálló énekes-dalszerző. SZILÁRD (Quimby) énekes-dalszerző saját szerzeményei Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Galambos Dorina (Mrs Columbo, River Of Lust, Yzzo) és Kiss Flóra (Flo) kíséretével.
Intenzív színházi élményt és garantált szórakozást ígér Pindroch Csaba új önálló estje, a „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes vígjáték. A Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján írt kortárs komédiáját Pindroch Csaba társ-dramaturgként, producerként és az előadás egyedüli szereplőjeként jegyzi, a darab rendezője Radnai Márk.  A hagyományos bohózat és a modern stand-up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató előadás sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak. Mindannyiunk számára ismerős helyzeteket láthatunk, felszabadult nevetéssel ismerhetünk magunkra Pindroch Csaba sokoldalú és őszinte játékát nézve, aki a házasság témájában jártas és végtelenül szerethető színészként bravúrosan tálalja ezt a nem mindennapi színházi fogást. A zabolátlan humor és irónia ellenére azonban ez az anekdota-szerű történetekből álló férfimonológ nem más, mint tisztelgés a nők, a szerelem és a házasság előtt.
A Kutya Vacsorája magyar underground együttes. A tagok különböző zenei irányzatokat képviselnek fő zenekarukban, így A Kutya Vacsorájának zenei világa is szerteágazó: a dzsessz, a soul, az alternatív rock, a hiphop, a posztrock és a blues elemei is előfordulnak az albumaikon.