Örvényeshegy Infók

 

Rólunk

Örvényeshegy Piknik

Zala megye egyik eldugott kis részén, Zalacsány-Örvényeshegyen 2018-ban először rendeztük meg az Örvényeshegy Pikniket.

Az összművészeti fesztivál célja, hogy a hazai kulturális élet legjobbjainak segítségével egy új oldalát is megmutassa ennek a csodálatos helynek.
Három napon át koncertekkel, színházzal, irodalmi előadásokkal, gyerekprogramokkal várjuk minden évben a látogatókat és a helyi gasztronómia is jelentős szerepet kap.

Élvezzük együtt, ahogy ebben a gyönyörű környezetben életre kelnek a színházi előadások és a természet szépségével összhangban szólnak a koncertek!

Piknikezz velünk!
Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány

festival_logo

Zene

Jazz, blues, folk, komolyzene, könnyűzene...legyen szó bármilyen műfajról, a legjobb hazai előadók lesznek a vendégeink Örvényeshegyen. Táncoljunk együtt a nyári napsütésben vagy a csillagos ég alatt!

Színház

A kortárs hazai darabokból szemezgetünk. Szeretnénk olyan előadásokat bemutatni, amik feledhetetlen színházi élményt adnak mindannyiunknak. Nevessünk, sírjunk, gondolkozzunk együtt!

 

 

Irodalom

Fontosnak tartjuk, hogy a hazai kortárs irodalom kedvelői és képviselői minél több olyan lehetőséget kapjanak, ahol egyszerre lehetnek jelen. Egyaránt fontos ez az alkotóknak és a befogadóknak. Alkossunk közösséget!

 

Örvényeshegy

Zalacsány

Zalacsány Zala megye egyik festői települése, a Zalai dombságban helyezkedik el. Először 1019-ben említik, az 1200-as években a Pálos Rend központi jelentőségű kolostora is itt állt. A településen épült az 1500-as években a Batthyány kastély, mely ma kastélyszállóként üzemel. A volt Batthyány kúria parkja ligetes, ősfás, természetvédelmi terület, ahol a hatalmas lombhullató fák mellett egy 150 éves mamutfenyő is található. A település mindössze 9km-re  fekszik Hévíztől, 14km-re Keszthelytől és 17km-re Zalaszentgróttól.

Zalacsány központjából vezet egy út felfelé Zalacsány-Örvényeshegyre, ami a természetkedvelők számára ideális helyszín. Meseszép erdő bükk, tölgy, akác és cserfa lombjaival, csörgedező patak, kellemes madárcsicsergés, csend és nyugalom.

Művészet a Vidékfejlesztésért Alapítvány

Az Alapítvány célja, hogy kistelepülési környezetbe is átültethető legyen az a modell, ami a kulturális értékeket középpontba helyezve megteremti egy hosszútávon is fenntartható fejlődés alapjait.

Az Alapítvány nevéhez olyan összművészeti fesztiválok szervezése kötődik, mint a Művészetek Völgye, a Kerekdomb Fesztivál, a Bor, mámor, Bénye és az Örvényeshegy Piknik.

Pálos Vendégház

www.palosvendeghaz.hu
facebook.com/palosresort

Zalacsány, Örvényeshegy vendégháza, az erdő szélén, csendes, idilli környezetben.A Pálos Resort családi vállalkozás, Tamás és Niki szíve-lelke benne van.

A szálláshely megkapta a falusi szálláshelyek legmagasabb szintű besorolásának megfelelő, négy napraforgós nemzeti tanusító védjegy használati jogát. Egy nemzetközi versenyen idén a 28 legjobb szálloda közé választották és átvehették a legjobb etno hotelnek járó díjat.

A Pálos vendégház borozója a Zalai Borút Egyesület minősített, “Négy Kupás” állomáshelye.

Kétágyas, pót- és kisággyal kiegészíthető szobákkal és nagy szeretettel várják vendégeiket.

Zalai Borút Egyesület

zalaiborut.hu
facebook.com/zalaiborut

A Zalai borvidék szétszórtan, apró településekből áll Zala megyében. Átmenetet vagy inkább hidat alkot az Alpokalja vörösbortermő régiója, a Balaton környékének történelmi borvidékei és délre a Muravidék felé a szlovén, horvát borrégiók felé.

A Zalai Borút Egyesület tagjai: borosgazdák, szőlősgazdák, érdekvédelmi- és civilszervezetek, önkormányzatok. A Zalai Borvidék Balatonhoz közelebb eső termőterülete a Balatonmelléki körzet: a Zala völgye, a Kisbalaton környéke és Zalaszentgrót, Zalakaros városok. A Muramenti körzet pedig, a szlovén és horvát határ mentén Lentitől, Letenyén keresztül Nagykanizsáig húzódik.

Nyitott Porták

nyitottportak.hu
facebook.com/nyitottportak

A Zala-völgye gazdái, helyi termelői közösen létrehozták a Nyitott Porta csoportot. Az együttműködő tagok célja, hogy minőségi, helyben előállított termékekkel, színvonalas szolgáltatásokkal lássák el a környékbeli lakosokat és az ide látogatókat. A kínálat igen színes, megtalálhatók az ízletes sajtok, a házi szörpök és a húskészítmények, különféle mézek és méhészeti termékek is, van fazekas-, fafaragvány és más iparművészeti termék is, és persze nem maradhatnak ki a nagyszerű borok és pálinkák sem.

A Nyitott Porták időről időre meghirdetik rendezvényeiket, ilyenkor minden gazda, termelő tárt kapukkal várja a látogatókat, akik kedvükre nézelődhetnek, válogathatnak, kérdezhetnek és műhelytitkokat is megtudhatnak.