Woodstock vagy Toszkána rejtőzik a zalai dombok között? Jövőre is lesz Örvényeshegy Piknik

Közel négyezer résztvevővel zárult a II.. Örvényeshegy Piknik, 2020-ban május 22. és 24. között tér vissza a zalacsányi rendezvény. Tavaly Al Di Meola kis Woodstocknak nevezte, idén a szicíliai soul király, Mario Biondi és zenekara állt lenyűgözve a helyszínen, mondván Toszkánában érzik magukat.  Koncertjükön őrült buli kerekedett.

“A 2. Örvényeshegy Piknik után már egészen biztosak vagyunk abban, hogy ez egy hosszú távú együttműködés lehet Zalacsánnyal és a zalai közösséggel. Az Önkormányzattal, a partnerekkel és a látogatókkal is szeretnénk együtt gondolkodni, már tervezzük a következő évet. Fellépő ötletünk van több, nekilátunk a szervezésnek, a dátumot pedig már kitűztük, május 22. és 24. között várunk mindenkit szeretettel a 3. Örvényeshegy Pikniken.” – mondta el Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a fesztivál igazgatója.

 

A Piknik három napja erős szövegekkel indított a Pion & the Unicorns jóvoltából, majd Boggie és Áron András “Apey” szórakoztatta a közönséget. Mario Biondi finoman búgó hangja, zenészeinek zsenialitása és közvetlensége levette a lábáról a látogatókat, a tomboló tömeget a Bagossy Brothers és a Dynamite Dudes táncoltatta tovább. A Pikniken fellépett a Rutkai Bori Banda, Huzella Péter, Bíró Eszter, a Grunting Pigs és a Papaver Cousins. Nyáry Krisztián irodalomról és könyvkiadásról mesélt, Lovasi András pedig Tűzijáték délben című új albumával érkezett. Czinki Ferenc és Kemény Zsófi elgondolkodtató, szórakoztató szövegeivel és az Ivan & the Parazol, a Blahalouisiana és a Mary Popkids kiváló zenészei által előadott dalokkal bemutatkozott a legújabb alkotócsoport, a Klasszik Lasszó. Háy János és Beck Zoli a közönséget is bevonta az előadásukba, Ferenczi György és az1ső Pesti Rackák koncertjén lekerültek a cipők, a mezitláb fűben táncolás azt is jelzi, hogy lassan tényleg megérkezik a nyár.

  

Igazi kulturális élményt kínált az Örvényeshegy Piknik gyereknapra, Varró Dániel Molnár Györggyel lépett fel és egy korábban cenzúrázott versét is előadta, majd Malek Andrea és az Eszement Meseband koncertjén az is kiderült, hogy Malek Andrea otthonkában talált igazán magára a színpadon. A gyereknap sztárja  az ötven éves Kaláka zenekar volt, akik több generáció kedvenc dalaival álltak színpadra. A Quimby-ből jól ismert billentyűs, Szilárd új projektjét hozta el Zalacsányba, dalait Galambos Dorina, Kiss Flóra és Schoblocher Barbara kíséretével adta elő. Pindroch Csaba egyszemélyes darabjával szórakoztatta a közönséget, a három napos fesztivált A Kutya Vacsorája koncert zárta.

Hihetetlen, hogy megismétlődött a tavalyi varázslat. Nagyon aggódtunk az előző hetek időjárása miatt, de csodálatos napsütésben és fantasztikus előadásokkal tölthettük a második Örvényeshegy Pikniket! Jövőre találkozunk!” – mondta Badacsonyi Tamás, a fesztiválnak otthont adó Pálos Resort tulajdonosa.

  

Jegyek már kaphatók a III. Örvényeshegy Piknikre: https://tixa.hu/orvenyeshegypiknik2020